— Šakotis „Žarėnioks“—

Šakotis – pyragų karalius. Į Lietuvą iš Vokietijos jis atkeliavo dar 19 a. Pradžioje jo paragauti buvo galima tik klebonijose ir vienuolynuose, kur buvo kepamas. Vėliau jis taip išpopuliarėjo, kad pradėtas kepti ir namuose. Jokia šventė neapsėjo be pagrindinio stalo papuošalo – šakočio. Jis žavi savo išskirtine išvaizda, ypatingu skoniu, o gamybos būdas reikalauja išskirtinių žinių, įgūdžių ir daug kantrybės.
UAB „Kontėn“ šakotis „Žarėnioks“ yra sertifikuotas tautinio paveldo produktas. Jis gaminamas tik iš natūralių produktų: kiaušinių, sviesto, grietinės, aukščiausios kokybės miltų, be jokių spalvos dažiklių, saldiklių ir skonio stipriklių. Šakočio kepimą sudaro daugelio sluoksnių užpylimas, kiekvieną kartą užpilant jau apkeptą sluoksnį. Pjaunant iškeptą šakotį horizontaliai matosi atskiri sluoksniai - kaip medžio rievės. Senoviniam šakočiui būdingi bruožai: dideli ragai, storasienis, perpjovus matosi rievės, o skonis - išskirtinis. Pasigardžiuokite UAB „Kontėna“ neapsakomai gardžiu šakočio skoniu prie puodelio kvapnios kavos ar stiklinės šilto pieno.
Nors
tradicinis šakotis yra nepuošiamas, tačiau pagal Jūsų pageidavimą jis gali būti
gražiai dekoruotas šokoladu, kokoso drožlėmis, cukraus masės papuošimais
Sudedamosios dalys: kiaušiniai,
kvietiniai miltai, cukrus, sviestas, greitinė, vanilininis cukrus, druska,
kepimo milteliai.