— Šakočio kepimo edukacija —

UAB „Kontėna“ puoselėja kulinarinio paveldo – šakočio kepimo – tradiciją. Iš kartos į kartą čia perduodama šakočio kepimo patirtis, specialūs įgūdžiai, o svarbiausia – iš natūralių produktų kepamo šakočio receptas. Žemaitijos krašto šakočių skonis yra daug prabangesnis, primenantis pyragą.

Norinčius sužinoti kaip kepamas žemaitiškas storasienis, su dideliais ragais, neapsakomai gardaus skonio šakotis ir turiningai praleisti laiką, kviečiame į šakočio kepimo edukaciją. Joje sužinosite apie šakočių kilmę, receptūrą, kepimo reikmenimis, gamybos procesą. Edukacijoje ne tik pamatysite kaip ant natūralios ugnies malkomis kūrenamo pečiaus kepamas šakotis, bet ir patys galėsite išbandyti tešlos pylimo ant kepimo volo procedūrą. Tai ypatingai mėgsta daryti vaikai, nors ir suaugusiems kartais tai būna iššūkis.

Kol keps šakotis, Jūs būsite pavaišinti kvapnia natūralių žolelių arbata ir UAB „Kontėna“ keptais sausainiais.

Edukacijos pabaigoje ragausite savo pačių iškeptą šakotį, kuris dėl to bus dar skanesnis. O kas liks, jeigu liks, - parvešite lauktuvių artimiesiems.

Šakočio kepimo edukacijos metu geriausi įspūdžiai ir skaniausias desertas garantuoti!

Edukacijoje dalyvaujančių asmenų kiekis neribojamas. 

Edukacijos trukmė – apie 3 val.