— Obuolių sūris —

Obuolių sūris – tai virtas brandintas desertas, pagamintas iš obuolių. Kodėl jis vadinamas sūriu? Ogi todėl, kad tradiciškai jis yra sūrio formos! Paruošta obuolių masė pilama į tankaus audinio sūrmaišį, suslegiama lyg sūris ir paliekama padžiūti. Obuolių sūris džiūsta apie 1-1,5 mėn. Tik padžiūvusio šio skanėsto skonis tampa sodrus, aromatingas. Šis sūris gali būti išlaikomas nesugedęs metus ir daugiau!

Yra žinoma, kad obuolių sūriai buvo gaminami jau XVII a., tačiau tik turtingų žmonių namuose, kadangi ne kiekvienas tuo metu galėjo įsigyti cukraus. Aišku, obuolių sūrį galima gaminti ir be cukraus dėl obuoliuose esančio didelio kiekio pektino, tačiau keli grūdeliai cukraus suteikia jam sodresnį skonį. Šiuo desertu, kurie atstojo saldainius, galėjo mėgautis dvariškiai ir ten besilankantys svečiai. Tačiau šiandien obuolių sūriu gali mėgautis visi. Šis desertas yra nepamainomas vertingų maistinių medžiagų šaltinis.

UAB „Kontėna“ obuolių sūris gaminamas pagal tradicinį, laiko patikrintą receptą. Jo gamyboje nenaudojami jokie papildomi maisto priedai, dirbtinai gerinantys gaminio kokybę. Gaminant obuolių sūrį naudojama daug rankų darbo. Gamybos procesas ilgai užtrunkantis ir reikalaujantis kantrybės. Tačiau šis desertas to vertas! Jis nuostabiai tinka prie kvapnios kavos ar arbatos puodelio.

Sudedamosios dalys: obuoliai 96 %, cukrus, cinamonas.