— Naminė Žarėnų gira —

Gira – tai gaivusis, šiek tiek putojantis gėrimas, gaminamas fermentacijos būdu. Ji pradėta gaminti labai senai ir Rytų Europoje ypač išplito nuo XVI amžiaus. Iš pradžių ji buvo gaminama ir geriama Lietuvos kunigaikščių, didikų ir bajorų dvaruose. Vėliau ji pradėta gaminti ir vartoti miestelėnų, amatininkų namuose, smuklėse, valstiečių trobose. Lietuvoje buvo gaminama daug giros rūšių, tačiau šiuo metu populiariausia gira gaminama iš juodos duonos. Dabar gira Lietuvoje laikoma nacionaliniu gėrimu.
UAB „Kontėna“ naminė Žarėnų gira gaminama iš duonos džiūvėsių, mielių ir cukraus. Tai yra „gyvas“, labai sveikas produktas – giroje yra gausu vitamino B. Giros gydomosios savybės buvo žinomos jau gilioje senovėje, ją vartodavo įvairių ligų gydymui. Ji labai tinka gerti po pirties, nes gira geriausiai atstato skysčių santykį, sergant virškinamojo trakto ligomis, papildo organizmą reikalingomis maisto medžiagomis, valo kepenis, inkstus. Naminėje Žarėnų giroje yra gana mažas cukraus kiekis. Šis gėrimas tinka vartoti įvairaus amžiaus žmonėms.
UAB „Kontėna“ gaminama gira yra sertifikuotas tautinio paveldo produktas. Tai yra puikus gėrimas kasdienai troškuliui numalšinti.
Sudedamosios dalys: geriamas vanduo, cukrus, duonos džiūvėsiai, mielės.