— Morkų sūris —

Jei gali būti obuolių sūris, tai gal gali būti ir morkų sūris? Morka – universali daržovė. Iš jos galima gaminti begalę įvairių patiekalų, mišrainių, sriubų. Morkos pasižymi švelniu aromatu ir skoniu, todėl tinkamos ir saldiems patiekalams – pyragams, saldainiams gaminti ir net spausti morkų sūrį!
Morkų sūris nėra toks žinomas kaip obuolių, tačiau jis ne ką mažiau skanus kaip pastarasis. Morkos turtingos vitamino A, todėl iš jų pagamintas sūris labai sveikas desertas.
UAB „Kontėna“ morkų sūris gaminamas iš įmonės savininkų ūkyje be jokių trąšų išaugintų morkų pagal tradicinį receptą, papildomai jį praturtinus imbieru, medumi ir citrina – tai suteikia sūriui gerą pikantišką prieskonį. Jo gamybos procesas reikalaujantis kantrybės ir daug rankų darbo. Tačiau šis skanėstas to vertas! Morkų sūris nuostabiai tinka prie kvapnios kavos ar arbatos puodelio.
Sudedamosios dalys: morkos, medus, cukrus, imbieras, citrina.