— Meduoliniai sausainiai —

Meduoliai – vieni seniausių kepinių pasaulyje. Europoje meduolių kepimo tradicija paplito viduramžiais. Kiekvienas kepėjas, kepdamas meduolius, stengėsi suteikti jiems kuo įdomesnę formą, gražesnį papuošimą. Istorijos kontekste meduoliai tapo tradiciniai Šv. Kalėdų, bažnytinių švenčių, atlaidų kepiniai. Meduolių gamyboje naudojamas medus, kurį žmonės rinko jau prieš šimtus metų ir naudojo kepiniams. Medus – natūralus konservantas, dėl kurio meduoliai ilgą laiką išlieka minkšti ir skanūs.

UAB „Kontėna“ kasdien kepami įvairių formų meduoliniai sausainiai, Šv. Kalėdoms – meduolinės eglutės, nuostabiai kvepiantys cinamonu, kardamonu, gvaizdikėliais. Vieni sausainiai kepami be papuošimų, kiti, ypač šventėms, puošiami miltelinio cukraus, kiaušinių baltymų ir citrinų sulčių glajumi. Tokius papuoštus ypač mėgsta vaikai. Sandariai uždaryti dėžutėje meduoliniai sausainiai puikiai laikosi ilgesnį laiką. Tačiau teisingiausia juos nelaikyti, bet jais vaišinti savo artimuosius ar aplankyti užsukusius svečius. Meduoliniai sausainiai nuostabiai tinka su pienu ar šokoladu kvepiančia kakava. 

Sudedamosios dalyskvietiniai miltai, sviestas, kiaušiniai, medus, cukraus pudra, cinamonas, kardamonas, imbieras, gvazdikėliai, kepimo milteliai.