— Grybukai —

Vaikystę primenantys sviestiniai grybukai šokoladinėmis kepurėlėmis ir baltais cukrinio glajaus koteliais – tai originaliausias kepinys iš trapios sviestinės tešlos! Grybukai Lietuvoje buvo kepami jau net praėjusio šimtmečio pradžioje. Šeimininkės krosnyje iškepdavo atskiras jų dalis, kurias po to sulipdydavo glajumi. Vėliau jų gamyboje buvo naudojamos grybukų formos keptuvės. Nei vienų vestuvių ar svarbesnių šeimos švenčių stalas neapsieidavo be šių tradicinių kepinių. Jie ypač mėgstami vaikų dėl jų tikroviškos grybo formos.
UAB „Kontėna“ sviestiniai grybukai gaminami pagal senąjį močiutės užrašuose rastą receptą. Rankiniu būdu formuojami koteliai ir kepurėlės, todėl kiekvienas grybukas gali būti šiek tiek skirtingo dydžio ir įvairesnės formos. Grybukų gamyboje naudojami natūralūs produktai, todėl jie ilgai išsilaiko nepraradę savo skonio ir šviežumo savybių. Išvaizdūs, kvapnūs ir skanūs grybukai sukurs nuotaiką ant bet kokio šventinio stalo. Tai tikras skanumėlis – juos mėgsta ir vaikai, ir suaugę.
Sudedamosios dalys: kvietiniai miltai, kiaušiniai, sviestas, grietinė,
vanilinis cukrus, cukraus pudra, kakava, šokoladas.